XI. DubrovaČki oldtimer auto rally

U organizaciji Oldtimer kluba Dubrovnik održan je protekloga mjeseca tradicionalni, 11. po redu Dubrovački oldtimer auto rally. Doći na Stradun, “najljepšu ulicu na svijetu”, kako mu tepaju Dubrovčani, ali ne samo oni, poseban je doživljaj za sve vlasnike starodobnih automobila.

U vrijeme održavanja rallyja vremenski uvjeti gotovo svake dosadašnje godine, pa tako i ove, bili su prilično nepovoljni, ali ih svi gostujući sudionici, i nakon dugačka putovanja, odmah zaborave zahvaljujući neponovljivoj dubrovačkoj predblagdanskoj atmosferi i gostoprimstvu domaćina gospara.

U posljednjem rallyju sudjelovala su 32 vozila, a sudionici su pristigli iz Zagreba, Samobora, Splita, Makarske te iz BiH. Iz Zagreba je stigao zanimljivi DKW F12 Rodster iz 1964. s dvotaktnim motorom od 889 ccm i 45 KS. Domaće oldtimeraše predvodila je predratna Fiatova Balilla.

Glavni događaj susreta bila je promotivna vožnja Stradunom gdje su Dubrovčani i njihovi gosti uživali u pogledu na za tu prigodu posebno uglancane starčiće.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Vladimir Šimunić