Više od 70 godina AMD Matulji

Mala grupa ljubitelja auto-moto sporta koja se u veljači 1946. godine okupila u Matuljima vjerojatno u tom trenutku nije bila ni svjesna kako je postavila temelje organizacije koja će se u idućim godinama razviti u snažnu i ozbiljnu organizaciju AMD Matulji.

Prva inicijativa o udruživanju rezultirala je osnivanjem auto-moto sekcije pri Fiskulturnom društvu ”Naprijed” 1946. godine. Već u prvoj godini organiziraju se utrke na Preluku koje se boduju za prvenstvo Hrvatske, a od 1947. godine i za prvenstvo Jugoslavije.

Te je godine održano i prvo motociklističko prvenstvo Istre. Godine 1948. sekcija se pridružila Narodnoj tehnici iz Rijeke, ali zahvaljujući upornosti i zalaganju članova zbog povećanja broja članova i pojačanog rada ponovno dolazi do osamostaljena sekcije. Sekcija brzo stječe simpatije širokih masa, a naročito među mlađom generacijom koja masovno pristupa u redove društva.

Od 60 članova koliko ih je bilo 1946. godine tadašnja motosekcija ”Naprijed” narasla je u 1948. do 120 registriranih aktivnih članova te prerasla u Auto-moto društvo Matulji. U lipnju iste godine društvo je započelo s organiziranjem besplatnog tečaja auto-škole sa 43 polaznika, od kojih je njih 35 položilo ispit. Te je godine otvorena i mehaničarska radionica koja je postala neophodnom materijalnom bazom za daljnji razvoj društva, a vozni park je ojačan s dva automobila Fiat Ballila i Fiat 1100 A te jednim motociklom Puch. Iste godine održana je i prva ocjenska vožnja u Istri na kojoj je sudjelovalo 50 motorista i automobila.

Prvo vozilo koje je stiglo u Opatiju, motocikl Laurin Klement iz 1910. godine vlasnika Danijela Seljaka

U narednim godinama vozači AMD Matulji poput Dantea i njegovog sina Luciana Saletnika, Vinka Surine, Viktora Marčana i Ottavia Leghisse nižu brojne uspjehe na utrkama. Godine 1954. društvo organizira prvu brdsko-brzinsku utrku Matulji – Učka koja će se nastaviti tradicionalno održavati sve do početka šezdesetih, ali i ponovno obnoviti 1990. godine. Unatoč zatišju u radu sredinom '70-ih krajem brzinske utrke ponovno oživljavaju naročito zahvaljujući izgradnji staze na Grobničkome polju. Međutim, prema novim propisima AMD Matulji se morao reorganizirati i preregistrirati pa su nakon dugogodišnjeg djelovanja iz ove udruge proizašli klubovi AK Matulji Racing i MK Matulji Racing, a nakon toga i MCK Kvarner i AK Učka Sport. Tri sportska kluba Auto klub Učka Sport, MCK Kvarner i MK Matulji Racing prošle su godine povodom obilježavanja 70. obljetnice AMD Matulji odlučila vratiti to slavno ime osnivanjem saveza auto-moto sportova Matulji.

Dio trofeja AMD Matulji

Na rođendanskoj manifestaciji predstavnici klubova potpisali su povelju o osnutku saveza postavši tako njegovi prvi članovi. Inače, automobilistički sport na matuljskom području ima dugu tradiciju. Prvi motocikl Danijela Seljaka iz Frančića marke Laurin Klement stigao je 1910. godine, a prvi automobil godinu dana kasnije obitelji Kundić iz Frančića.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografija: Saobraćaj i liburnija.net