U Umagu opet zablistali oldtimeri

Stotinjak oldtimer vozila zablistalo je u punom sjaju na "8. Međunarodnoj Oldtimer izložbi" u Umagu. Tradicionalna je to manifestacija koju, pod pokroviteljstvom grada Umaga i turističke zajednice, organizira oldtimer klub "Eppur si muove" iz Umaga, a na kojoj su sudjelovale posade iz Italije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske.

Centar Umaga zaposjela su raritetna i skupocjena vozila iz prošlog stoljeća, a mnogobrojni posjetitelji i turisti s velikom su znatiželjom i interesom koristili priliku pozirajući uz limene ljepotane kako bi fotografijom ovjekovječili ovaj nesvakidašnji događaj.

Druženje u dobrom raspoloženju uz glazbu i ples potrajalo je do 13 sati, kada je kolona oldtimera krenula u defile vožnju gradskim ulicama. Panoramska vožnja nastavljena je Istraturistovim turističkim naseljima Punta, Stella Maris, Katoro, Savudrija, te Crveni vrh. Tako su i mnogobrojni gosti hotelske tvrtke koja podupire ovu manifestaciju, mogli uživati u putujućoj izložbi povijesnih vozila.

Završni punkt druženja bio je u vinariji „Fiore“ gdje su uz degustaciju vrhunskih vina svi učesnici dobili prigodne spomen poklone.

Svaki je automobil zračio ljepotom na svoj način, ali najviše je pažnje privukla američka limuzina repašica, duga gotovo šest metara i teška 2,5 tone, Cadillac Sedan de Ville iz 1959. godine. Najstarije vozilo izložbe bio je Morris Cowley proizveden daleke 1926. godine.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: OTK "Eppur si muove"