TRASH & BURN

Slavlje Americana kulture na najstarijem i najvećem međunarodnom mitingu američkih automobila u Hrvatskoj koji se već tradicionalno održava na prekrasnoj lokaciji seoskog turizma u Sv. Martinu na Muri.

Program je i ove godine bio vrlo bogat – prezentirano je oko 150 američkih automobila te veliki broj Harley Davidson motora iz Italije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije i čitave Hrvatske.

Uz samu izložbu automobila i motora posjetitelji su mogli uživati u koncertima poznatih rockabilly-r’n’r bendova, dj-a, burlesque showu te nastupu najpoznatijeg one-man benda na svijetu. Održano je i međunarodno pin-up natjecanje u kojem je pobjedu odnijela Angie Von Kruger.

Veliku pažnju izazvale su besplatne vožnje Harley Davidson motorima te tombola na kojoj je pravi američki custom bicikl osvojila Marija Šafarič iz Slovenije.

Naravno, dodijeljene su i nagrade best of the show u kategoriji automobila. Izabrani su Buick Eight coupe iz 1950. (Italija), Cadillac Coupe de ville iz 1959. (Mađarska) te Dodge Dart iz 1968. (Slovenija). U kategoriji naj bike odabran je custom Harley iz 1968.

Tekst: Dragan Gančević
Fotografije: Danijel Blažek, Miha Kacafur, Bud3net, Darko Mareš, Boštjan Tacol, Davor Žerjav, Biserka Sijarič, tinybizzphotography