8. MITING AMERIČKIH AUTOMOBILA I ROCK'N'ROLL FESTIVAL TRASH&BURN

Bliži se još jedno tradicionalno okupljanje ljubitelja američkih oldtimer jurilica na najstarijem i najvećem mitingu američkih automobila i rock'n'roll festivalu u Hrvatskoj - Trash&Burnu.

Tijekom tri dana trajanja festivala, od 23. do 25. lipnja, malo međimursko mjesto Sv.Martin na Muri, na samom sjeveru Hrvatske, postati će središte amerikana kuture. Mjesto okupljanja je prekrasno imanje seoskog turizma Klet Sveti Martin.

I na ovogodišnjem osmom po redu festivalu očekuje se preko 150 američkih automobila te 100-tinjak motora iz gotovo čitave Europe. No, kako je Trash&Burn mnogo više od skupa povijesnih američkih vozila neće nedostajati ni zabave. Uistinu bogat program zasigurno će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Program počinje već u četvrtak koncertom austrijske grupe Wild Evel&The Trashbones, a tijekom tri dana festivala uslijediti će i nastupi drugih svjetskih rockabilly i rock'n'roll bendova te DJ-eva, ali i burlesque nastupi.

Tijekom dana posjetitelji će moći uživati u izložbi custom art umjetnika, sajmu starih predmeta, brojnim retro štandovima i drugim popratnim događajima. Standardno, i ove će se godine održati međunarodno fotografsko natjecanje pin-up djevojaka koje će dodatno začiniti atmosferu. Rezervirajte zadnji vikend u lipnju i osjetite dašak američkog stila života sredine prošlog stoljeća jer Trash&Burn festival definitivno ima što ponuditi. Vrijedi još napomenuti kako će se najsretniji posjetitelj kući vratiti s pravim unikatnim američkim custom biciklom.

Tekst: Željka Radić diplomirani konzervator-restaurator
Fotografije: Trash&Burn