Svaki petak "Budicki na Britancu"

U organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki na Britanskom trgu u Zagrebu s petakom 17. travnja započele su večeri "Budicki na Britancu", u okviru kojih će se na prostoru tog zagrebačkog trga svakog petka u večernjim satima održavati otvorena izložba iz fundusa Muzeja automobila Ferdinand Budicki. Na izložbi će se svakog tjedna izmjenjivati povijesna vozila, artefakti i memorabilije iz povijesti automobilizma.

U okviru večeri "Budicki na Britancu" osim izloženih automobila i motorkotača održavat će se i projekcije dokumentarnih filmova i nikad viđenih fotografija iz hrvatske automobilističke povijesti sakupljenih iz privatnih albuma kao i druženje i razgovor svih zainteresiranih s vlasnicima i stručnjacima za starodobna vozila.

Ovakva manifestacija za cilj ima podizanje svijesti o povijesnom razvoju automobilizma i revitalizaciju kulturnog identiteta Zagreba kroz prve automobiliste koji predstavljaju esenciju građanskog društva na početku prošlog stoljeća. Vrijeme je to u kojem su djelovali pojedinci koji su kreirali izgled današnjeg centra grada - od gradnje najznačajnijih građevina do cjelokupnog prometa u Zagrebu, ali i čitavoj Hrvatskoj.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Muzej automobila Ferdinand Budicki