Oldtimeri na splitskoj rivi

Splitski Oldtimer Auto Klub u suradnji s Hrvatskim oldtimer savezom i ove je godine uspješno organizirao 12. Oldtimer auto rally "Split 2015".

Vikend druženje započelo je u petak kada su se u večernjim satima uz piće dobrodošlice dočekali gosti pristigli iz drugih krajeva. Dvodnevni program započeo je u jutarnjim satima subote okupljanjem kod splitskog stadiona Poljud gdje je održan ispit točnosti i spretnosti, nakon čega je startao Rally u dužini od 200 km na relaciji Split – Gata - Zadvarje - Šestanovac - Baška Voda – Split.

Drugog dana rally-a vozači su se okupili na splitskoj Rivi, te nakon što su neki sudionici Rally-a razgledavali staru gradsku jezgru, ljubitelji starih automobila imali su priliku razgledati izložbu ovih fascinantnih vozila. Nakon toga panoramskom vožnjom svi sudionici otišli su u Trogir i ispred tvrđave Kamerlengo priredili izložbu oldtimer vozila. Vremešni starčići tako su još jednom mamili poglede i oduševili, ovog puta Trogirane i njihove goste.

Obzirom da je splitski rally u Kalendaru susreta Hrvatskog oldtimer saveza (HROS) vozači su skupljali bodove za prvenstvo HROS-a. Od klubova najbolji plasman imao je domaćin, Splitski Oldtimer Auto Klub, na drugom mjestu našao se OTK Zadar i potom Liburnia Classic Club.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije : Aljoša Kubaska