SpeEdway trke u Zagrebu

U organizaciji Auto-moto društva Zagreb 1956. godine Zagrepčani su napokon mogli uživati u jednoj velikoj motorističkoj utrci – međunarodnim speedway trkama. Kako Zagreb tada nije im adekvatnu trkališnu stazu za moto utrke, trke su se održavale na atletskom stadionu kluba „Lokomotiva".

Prema speedway sistemu vožnji svaki je vozač vozio sa svakim, a plasman prve trojice bodovao se sa 3,2 ili 1 bodom. Nakon 12 odvoženih vožnji rezultat tromeča je bio slijedeći: Čehoslovačka 37 bodova, Austrija 25 bodova, Jugoslavija 10 bodova. Nakon tromeča vozile su se još tri trke za pojedinačan plasman.

U prvoj polufinalnoj trci nastupili su Kamper, Holaubek, Regvart i Jarolim. Na prvo mjesto plasirao se Kamper, a na drugo Polak. U finalnoj trci za pojedinačan plasman nastupila su prva dvojica iz dvije predtrke pa su se tako na startu našla tri Čehoslovaka i Austrijanac Kamper. I ovdje je Kamper osigurao prvo mjesto, dok je Jarolim bio drugi, a Janiček treći. Četvrti Čehoslovak isključen je iz utrke već u prvom krugu zbog kvara na motociklu. Austrijanac Josef Kamper bio je nesumnjivo najbolji vozač toga dana. Sve vožnje koje je vozio toga dana završio je na prvom mjestu. Čehoslovaci su ugodno iznenadili zagrebačku publiku kao izvrsni tehničari. No, unatoč svemu publika je ostala razočara uspjesima domaćih vozača. Naime, usprkos svim naporima domaći vozači niti u jednom trenutku nisu mogli parirati svojim protivnicima i to ne toliko zbog lošijih vozila koliko zbog nedostatka treninga i nedovoljne fizičke kondicije.

Ovakve trke zahtijevaju dobru tehniku vožnje, ali i savršenu fizičku kondiciju što domaći vozači nažalost nisu uspijevali održati tek rijetkim vožnjama, bez ikakvog treninga. S druge strane, njihovi inozemni protivnici imali su priliku redovito trenirati i jednom tjedno sudjelovati na utrkama poput ove, dok naši vozači nisu imali niti odgovarajuću stazu. Sve u svemu utrka je organizacijski izvrsno prošla i bio je to pokazatelj kako je Zagrebu nužnu bila potrebna jedna solidna trkališna staza kako bi se domaći vozači afirmirali u ovoj motociklističkoj disciplini.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: "Saobračaj"