Slavonski Rally Starog sjaja

Oldtimer klub Stari sjaj iz Vinkovaca okuplja zaljubljenike i kolekcionare starodobnih vozila te brine o očuvanju tehničke baštine na području Vukovarsko - srijemske županije.

Tijekom tri godine postojanja klub je organizirao nekoliko značajnih izložbi i susreta. Posljednji takav susret ljubitelja oldtimera održan je u Vinkovcima 4. svibnja, uz druženje, rally i izložbu starodobnih vozila.

Bez obzira na jaku kišu koja je pratila ovaj susret, organizator, Oldtimer klub Stari sjaj, nije se dao pokolebati već je uspješno “odradio” još jedan lijep susret ljubitelja starodobnih vozila.

Susretu su se pridružili i gosti iz udaljenih krajeva pa su tako stigli i članovi Oldtimer kluba Lanz Buldog Ljutomer iz Lendave (Slovenija), gosti iz Oldtimer kluba Subotica (Srbija), gosti iz Žepća (BIH), Oldtimer kluba Posavac iz Orašja (BIH), članovi oldtimer klubova iz Nove gradiške, Đakova, Slavonskog broda, te jedan član Kluba Stari Sjaj iz Metkovića.

Nažalost mnogi prijavljeni sudionici morali su otkazati dolazak zbog olujnog i kišovitog vremena, posebice oni s motociklima. Najstariji i najzanimljiviji primjerci na susretu bili su Mercedes 170 D iz 1950. godine u vlasništvu Tomislava Vidakovića iz Oldtimer kluba Subotica, te Packard iz 1937., Chevrolet pick up iz 1955. i Buick Coupe iz 1941. godine, sva tri u vlasništvu dr. Ivana Bagarića iz Oldtimer kluba Classic 99, Nova gradiška.

Planirani program zbog nevremena je dijelom bio skraćen, ali vožnja ovih uščuvanih “staraca” od Vinkovaca do Županje ipak je održana.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer klub Stari sjaj