„Slavonac“ iz Osijeka među najstarijim klubovima

Nakon osnivanja „I. Hrvatskog automobilnog kluba“ u Zagrebu 1906. godine auto-moto sport i automobilizam općenito počeli su se naglo razvijati u našim krajevima. No, kako su uslijedila ratna zbivanja osnivanje drugih klubova došlo je nešto kasnije.

Prvi motociklistički klub u Hrvatskoj osnovan je osnovan 1921. godine pod nazivom „1. Hrvatski moto klub“. Samo pet godina kasnije, 26. lipnja 1926., grupa ljubitelja motora iz Osijeka osnovala je svoj klub pod imenom Auto-moto društvo „Slavonac” s ciljem da djeluje na području čitave Slavonije. Među najzaslužnijima za njegovo osnivanje bili su Srećko Goldštajn, dr. Šefer, J. Pralinić, M. Matasović, Martin Gembeš i braća Müller.

Društvo je bio iznimno aktivno pa je već 1927. održana prva promotivna trka na relaciji Osijek – Borovo – Osijek u dužini od 70 kilometara. U kategoriji 175-250 kubika pobjedu je odnio Oskar Špiler, dok je drugo mjesto pripalo Josipu Pavliniću. U kategoriji od 300-500 kubika prvi je stigao Robert Muller na svom „Douglasu“, a slijedio ga je Viktor Vorih na „Rowe“ jurilici. Ova utrka pobudila je veliki interes među ljubiteljima moto sporta pa se od tada klub počeo brojčano povećavati, a osnovane su i sekcije motorista u Đakovu i Bijelom Manastiru. Vrlo aktivni osječki motoristi prionuli su i izgradnji trkališne staze te su 1928. dobili svoju prvu uređenu stazu. Trkalište je bilo elipsastog oblika u dužini od 650m. Na novouređenoj stazi “Slavonac” je 2. rujna 1928. organizirao prvu međugradsku moto utrku na koju su sudionici pristigli iz cijele tadašnje države. Zbog nedovoljnog znanja prilikom izgradnje trkališne staze klub se opet morao uhvatiti radova te su zavoji prošireni, a staza nešto produžena. Na ovako uređenoj stazi 15. rujna 1929. održane su prve službene međuklupske trke nakon čega su se u Osijeku svake godine održavale dvije do tri utrke te službene međugradske, savezne i međunarodne utrke. Osijek je tako postao žarište motoristike u Hrvatskoj.

Početkom Drugog svjetskog rata prestali su brujati motori te su mnogi članovi napustili klub, ali nekoliko starijih članova redovito se sastajalo čekajući dan kada će ponovno stati na trkališnu stazu. Nakon rata društvo je obnovljeno kao sekcija unutar Fiskulturnog društva “Udarnik“ pod vodstvom iskusnog motociklista Josipa Pavlinića. Društvo je nastavilo održavati velike trke, a najveće priznanje članovima kluba dano je organiziranjem speedway utrka pa je 1955. 1963. i 1966. godine Osijek bio domaćin i svjetskog prvenstva u speedwayu.

Tijekom Domovinskog rata društvo je još jednom pretrpjelo velike ratne štete, no obnovljeno je nastavilo djelovati pod istim imenom s jedinom razlikom što od 1995. godine u imenu umjesto riječi društvo stoji klub - Automoto klub “Slavonac”. Današnje djelovanje kluba odnosi se na poslove pomoći na cesti, osposobljavanje polaznika autoškola, poslove izdavanja međunarodnih vozačkih dozvola i punomoći za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu, poslove čuvanja i smještaja vozila pod carinskim nadzorom te usluge servisa vozila.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: "Saobračaj"