Održan susret Salona 2015

Povodom blagdana Male Gospe i Dana grada Solina zadnju subotu u kolovozu Solin se vratio u neka davna vremena ugostivši pedesetak povijesnih vozila.

Međunarodni oldtimer auto-moto susret organizirao je Oldtimer klub “Zvonimir” Solin u suradnji s Gradom Solinom, solinskom Turističkom zajednicom te Zajednicom tehničke kulture grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

U središtu Solina, u Zvonimirovoj ulici, tijekom jutarnjih sati organizirana je izložba limenih ljubimaca kako bi se pokazali u svom sjaju. Najstariji oldtimer bio je Dodge iz 1924. godine u vlasništvu Renate i Drage Kukovič iz Slovenije. Pažnju je plijenio i MG TD iz 1954. godine u vlasništvu Petera i Martine Pflug iz Njemačke.

Poseban primjerak bio je i Fiat balilla 1100 E iz 1949. godine, vlasništvo Denisa Marušića iz Makarske, koji vuče prikolicu napravljenu od zadnjeg kraja automobila. Prikolica je tu da unese živost jer na sebi nosi razglas, ali i točionik za pivo. Najstariji motocikl bio je onaj Marina Šestića iz Tučepa - Zundapp iz 1939. godine.

Nakon izložbe i prigodnog programa vremešni ljepotani su krenuli odvoziti svoju natjecateljsku rutu budući je susret dio prvenstva Hrvatske u organizaciji Hrvatskog oldtimer saveza. Vozilo se trasom Solin - Mravince - Malačka - Radošić. Susret se završio ručkom u eko-etno selu Škopljanci u Radošiću te dodjelom nagrada i zahvalnica.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: OTK Zvonimir