Riješite probleme uzrokovane bezolovnim benzinom

Starija vozila, tj. njihovi motori koji su proizvedeni prije 30 i više godina konstruirani su u skladu s tadašnjim normama goriva koje su uključivale uporabu olova, tzv. „olovnog” benzina.

Olovo je bilo glavna maziva tvar koja je sprječavala prijevremeno habanje pokretnih dijelova u komori za izgaranje, klipova i prije svega sjedišta ventila. Materijali koji su se upotrebljavali u proizvodnji motora bili su slabiji i uz mnogo manju toleranciju na temperaturne razlike tako da im je bilo potrebno „masnije” gorivo kako bi optimalno funkcionirali. To je napose izraženo kod visokoturažnih sportskih motora iz toga vremena. Zbog opasnosti za zdravlje i sve strožih EKO normi olovo je izbačeno iz goriva i danas se koristimo bezolovnim gorivima. Takva su goriva „suha” i kod motora starije generacije uzrokuju efekt „šmirglanja” dosjeda ventila, klipa i cilindara, što jednostavno znači da ćemo prijevremeno potrošiti motor. Također, zbog navedenih normi današnjem se benzinu dodaje do 5% biogoriva etanola. Biogorivo je samo po sebi mnogo agresivnije i higroskopnije, veže vodu na sebe, što uzrokuje korozije u motorima. Pogotovo je to izraženo kod starijih motora s obzirom na manje otporne materijale.

Kako bismo izbjegli navedene probleme kod oldtajmerskih ljubimaca, preporučljivo je koristiti se aditivima za tretman goriva koji će omogućiti dodatnu mazivost, efikasno štititi motor od vode, kondenzata i korozije te osigurati bolju oktansku vrijednost goriva. Mnogi stari automobili zahtijevaju veću oktansku vrijednost zbog veće kompresije kako bi se spriječilo oštećenje motora usred pretpaljenja. Motori s karburatorom posebno su osjetljivi na biogorivo koje uzrokuje njegovu oksidaciju i oštećenje, koje možemo izbjeći koristeći se Datacol aditivom koji će ujedno i povećati oksidacijsku stabilnost goriva. Bitno je spomenuti i problem zaprljanja motora zbog rada te stvaranja korozivnih naslaga i gareži, koje je potrebno periodično očistiti. Datacol ima snažnu detergentnu moć koja čisti spomenute naslage i pritom optimira performanse našeg ljubimca. Na kraju naglasimo kako su Datacol aditivi u skladu sa zakonskom normom EN 590 za dizel i EN 228 za benzin (Europskih standarda, uredbe u kakvoći naftnih goriva), što bi, laičkim rječnikom rečeno, značilo da ni na koji način ne mogu štetiti motorima te ih se može smatrati pravim alatom.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.