Rezultati natjecanja HROS-a za automobile 2016

Natjecanje Hrvatskog oldtimer saveza za automobile ove je godine okupilo šest oldtimer klubova i to: Splitski oldtimer autoklub, Liburnia Clasic Club, OTK Zadar, OTK Rijeka, OTK Slavonski brod i OTMK Karlovac.

Natjecatelji ovih klubova borili su se unutar svojih kategorija ovisno o tome kojoj kategoriji pripada njihov oldtimer sukladno službenoj klasifikaciji. Nakon posljednjeg u nizu natjecanja na kojem su se skupljali bodovi za konačni poredak, a održanom u Otočcu u organizaciji Oldtimer kluba Zadar poznati su i finalni rezultati. Među klubovima najbolji je bio Splitski oldtimer autoklub s ukupno 184 bodova.

Liburnia Classic Club ostvario je jednak broj bodova, no u konačnici je završio na drugom mjestu jer je ukupno imao dva prva i jedno treće mjesto, dok je Splitski oldtimer autoklub osvojio dva prva mjesta i jedno drugo mjesto. Ukupni pobjednik u klasi D (automobili proizvedeni od 1931. do kraja 1945.) je Oriano Vitasović iz OTK Rijeka, u klasi E (od 1946. do kraja 1960.) Bruno Zuzzi iz Liburnia Classic Cluba, u klasi F (od 1961. do kraja 1970.) Arman Bogdanić iz OTK Zadar, u klasi G Dragan Gančević iz Splitskog oldtimer autokluba i u klasi G (terenski automobili proizvedeni do 1984.) Ivica Mataija, OTK Rijeka.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografija: www.hros.hr