Prvi Retro Pazin Festival

S prvim Retro Pazin Festivalom Pazin se na jedan dan pretvorio u retro centar svijeta. U organizaciji tvrtke Sweet Home Show, a uz pokroviteljstvo gradske uprave i Turističke zajednice središnje Istre te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Udruženjem obrtnika, Muzejom grada Pazina, Etnografskim muzejom Istre, AZRRI-jem i brojnim drugim ustanovama udrugama i klubovima, Retro Pazin Festival ponudio je vrlo bogat program.

Festivalska subota, 16. siječnja, započela je nezaobilaznim oldtimer susretom s preko 100 povijesnih vozila. Oldtajmeraši su stigli iz Slovenije, Italije i naravno Hrvatske. No, promjenjivo i dosta hladno vrijeme spriječilo je još barem toliko vlasnika oldtimera da dođu u Pazin.

Uslijedila su sporstska događanja te izložba retro nakita, namještaja, slika i ostalih predmeta kao i second-hand sajam. Među brojnim događanjima veliku pažnju izazvala je i fritaja s kobasicama napravljena od 1033 jaja. Uz mnogo glazbe, plesa, zabave, retro filmove i modne revije Pazin je živio u zlatnom dobu prošlog stoljeća sve do ranih jutarnjih sati.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: ipazin.net i Retro Pazin Festival