Prvi automobili u Hrvatskoj

Kada su se krajem 19. stoljeća na ulicama europskih i američkih gradova pojavili prvi automobili i motocikli malo tko je mogao pretpostaviti da će to biti tehnički izum koji će najviše utjecati na živote ljudi.

Taj čarobni izum i u Hrvatskoj je zarana postao opsesijom. Tako se u Hrvatskoj prvi automobil pojavio već 1898. godine. Bio je to automobil marke Nesseldorfer kojeg je iz Beča dovezao grof Marko Bombelles na svoje imanje u Vinicu nedaleko od Varaždina. Godinu dana poslije grof se njime odvezao u Zagreb. Automobil je ubrzo postao predmetom želja i simbolom prestiža među plemstom i imućnim građanima. Najpoznatiji među njima svakako je bio trgovac Ferdinand Budicki. On je 1901. godine iz Beča u Zagreb dovezao prvi automobil marke Opel, a već sljedeće godine nabavio je i prve motocikle marke Orion i Laurin Klement. 1899.godine Budicki je otvorio i prvu trgovinu automobilima u Zagrebu te je punih 18 godina bio generalni zastupnik Forda (od 1910. do 1929.) Pored toga Budicki je 1906. godine bio jedan od osnivača i blagajnik I. Hrvatskog automobilnog kluba, a nekoliko godina poslije prvi je u Zagrebu uveo taksi službu i autobusni prijevoz te osnovao prvu auto školu.

U Dalmaciji su prva motorna vozila bila tri automobila marke Bollee. Automobili su bili u vlasništvu trojice braće Meštrović iz Zadra, koji su uz novčanu pomoć strica Ivana Meštrovića iz Benkovca, kupili tri Bolleea na benzinski pogon jačine 10 KS. Automobilima su krajem 1901. godine otputovali u Sinj, a potom su krenuli i na put od Zadra do Sinja. Put dug 174 km prevalili su za 15 sati i za to se vrijeme samo tri puta zaustavili kako bi se automobili i vozači odmorili. U rujnu sljedeće godine njihov stric Ivan prvi je automobilom prešao strme uspone Velebita, prevalivši put od Benkovca do Plitvica u duljini od oko 300 km za manje od 24 sata.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: hr-plates.com i Hrvatski Automobilni Magazin