Prve motociklističke utrke u Hrvatskoj

Pojava motocikala na trkališnim stazama u Hrvatskoj datira iz 1912. godine kad je na konjskom trkalištu u Črnomercu organizirano prvo pokusno natjecanje. Početak je bio dosta težak pa je ovo prvo natjecanje okupilo različita sportska društva. Na istoj stazi u istom su danu održane biciklističke trke, kasačke trke, utrke motociklista u tri kategorije te nastup dva automobila. Uspjeh su pokazali samo motociklisti pa je osnutkom „1. Hrvatskog moto kluba“ 1921. staza dodijeljena klubu.

Motociklistički sport u tadašnjoj Jugoslaviji nastavio se planski razvijati pa je već 1923. godine u Zagrebu održan internacionalni susret s vozačima iz Austrije i Njemačke. Naši vozači postajali su sve bolji pa su redovito dominirali u susretima s inozemnim vozačima. U tom razdoblju gradile su se staze i u Osijeku, Bjelovaru, Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a gradila su ih lokalna moto društva.

Od 1925. moto utrke su poprimile ogroman zamah te je staza na Črnomercu postala sastajalište najboljih europskih vozača. Vozili su se dosta teški motocikli s jednostavnim stilom vožnje i to u 15 do 30 krugova što je zahtijevalo popriličnu tjelesnu kondiciju vozača. Treba spomenuti Antona Štrbana koji je osigurao prvi hrvatski trijumf na jednoj Velikoj nagradi. Štrban je 1925. godine u Beču, s motorom Zenith od 1000 ccm, osvojio Veliku nagradu Austrije.

Velika prekretnica u povijesti hrvatskih moto utrka bila je 1931. Te je godine „1. Hrvatski moto klub“ morao napustiti stazu Črnomerec te je započeta gradnja novog trkališta na Miramarskoj cesti. Zadnji internacionalni susret na Črnomercu bio je u listopadu 1931. Vozači su priredili nezaboravan dan za 30 tisuća gledatelja koji su s nestrpljenjem dočekali trenutak kada će vidjeti majstore novog stila vožnje, Dirt-Track.

Godine 1932. otvorena je nova elipsasta staza Miramare dužine 750m na kojoj je stasala nova mlada generacija vozača koja je prihvatila novi stil vožnje. Miramare je bio domaćin najvećih internacionalnih susreta na koje su pristizali najbolji europski vozači.

Značajna godina bila je i 1934. kada se u Zagrebu održalo Sveslavensko trkališno prvenstvo uz sudjelovanje reprezentacija iz Čehoslovačke, Poljske, Bugarske i Jugoslavije. Vrhunac motociklističkih natjecanja na Miramareu bilo je Handicap natjecanje za Zlatnu kacigu grada Zagreba.

Tijekom Drugog svjetskog rata Miramare je srušen pa se nakon oslobođenja vozilo na improviziranoj stazi u Sveticama. Na inicijativu kluba, koji se od 1946. zove „Auto moto društvo Zagreb“, Miramare je obnovljen te je ponovno otvoren 1948. godine. Međutim već 1954. klub je još jednom ostao bez staze Miramare.

Nakon ponovnog obnavljanja Miramarea nastavlja se razvoj moto sporta u Hrvatskoj. Uvodi se novi Speedway sistem vožnji te počinje izgradnja propisnih Speedway staza. Prva takva staza otvorena je u Crikvenici koja je onda postala centrom moto utrka. Novi veliki motoristički stadion podignut u Osijeku dobio je čast da ugosti prvo Zonsko prvenstvo svijeta u Speedwayu održano 1955. godine.

Vidljivo je kako su Zagreb i Hrvatska od samih početaka razvoja motociklizma bili u korak s ostatkom svijeta, ali i značajan centar internacionalnih moto susreta.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Saobračaj