Prva automobilistička utrka u Hrvatskoj

Prije 103 godine, točnije 8. rujna 1912. godine, održana je prva službena automobilistička utrka u Hrvatskoj. Pored uobičajenih formalnosti koje prethode utrkama, poput dodjele startnih brojeva, automobili su prije starta morali proći vaganje jer se pobjednik utrke odlučivao na temelju definirane formule. Formula je bila omjer između umnoška težine automobila i broja osoba pomnoženih sa 100 te umnoška konjskih snaga motora i ostvarenog vremena.

Na startu u Črnomercu startalo je devet natjecatelja u razmaku od 3 minute: Ferdinand Budicki u Opelu 20 HP, grof Milan Kulmer u Mercedesu 28 HP, Vilim Haupt i grof Miroslav Kulmer obojica s Bock-Holländerom 24 HP, Herman Wrastil u Opelu 24 HP, Ljudevit Schlick u Opelu 16 HP, Vjekoslav Heinzel u Opelu 24 HP, potom Julije Rudovits s Opelom 30 HP i barun Dionis Hellenbach u Opelu 24 HP.

Čitavom trasom Podsused – Bistra – Sv. Križ Začretje – Oroslavlje – Očura – Veternica – Golubovec – Lepoglava – Ivanec – Vidovec – Varaždin – Sv. Ivan Zelina – Maksimir, utrku je pratilo veliko oduševljenje mještana koji su u špaliru dočekivali automobiliste i obasipali ih cvijećem. Cilj prve faze bio je u Varaždinu nakon 101 odvoženog kilometra. Nakon svečanog ručka u Varaždinu startala je druga etapa u dužini od 72 km s konačnim ciljem u Maksimiru. Temeljem prethodno spomenute formule za izračun pobjednika titula je pripala Vjekoslavu Heinzelu koji je pobijedio s prosječnom brzinom od 35.3 km/h. Drugo mjesto pripalo je Hermanu Wrastilu, dok je treći bio Ferdinand Budicki.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Saobračaj, hr-plates.com