Plešfejst 2015 – 2. Susret oldtimera

Povodom Sv.Urbana, zaštitnika vinara, sanjkaški klub Plešivica 1907 poziva na 2. susret oldtimera "Plešfejst 215" koji će se održati u nedjelju 24. svibnja. Ovim susretom obilježiti će se 89 godina od 1. Međunarodne automobilističke utrke Samobor – Plešivica – Samobor.

Okupljanje je u 12 sati u centru Plešivice, brdovitog mjesta pored Jastrebarskog. Potom će na radost svih zaljubljenika u oldtimere na parkiralištu uslijediti izložba skockanih "starčića". U 13 sati započinje vožnja točnosti koja će se odvijati po startnim brojevima.

Kružnu stazu dužine 3,5 km potrebno je preći sva puta, a idealno vrijeme prolaska je 15 minuta. Poredak se radi prema najmanjem kašnjenju od idealnog vremena u sekundama. Nakon odvoženog natjecanja vozila se vračaju na parkiralište gdje će se do 17 sati nastaviti izložba pa će svi zainteresirani još jednom izbliza uživati u pogledu na oldtimere.

Objava rezultata i podjela nagrada održati će se u 16 sati. Nagraditi će se prva tri mjesta u kategoriji motora i prvih pet najboljih u kategoriji automobila. Posebno će se nagraditi najstariji motor, najstariji automobil i najljepši oldtimer automobil.

Za sudjelovanje na susretu obavezna je prijava na broj mobitela 098 186 11 29 ili putem e-maila vlado.simunic@hep.hr do petka u 12 h 22. svibnja 2015. Pravo nastupa imaju svi motori i automobili proizvedeni do 1984-te godine koji su registrirani. Sve posade koja se uredno prijave i izvrše program od organizatora će dobiti medalju 2. Plešfejsta 2015., hranu i piće te ne plaćaju kotizaciju.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Klub Plešivica