Oldtimeri na Zagreb Auto Showu

Osim u sklopu službene izložbe oldtimera zagrebačkog Auto Showa, o kojoj smo već pisali, brojni povijesni primjerci na četiri kotača mogli su se vidjeti i kao dio izložbenih postava automobilskih brendova stojeći uz bok najnovijim izvedbama.

Volkswagen je u zasebnom izložbenom prostoru predstavio dvije Bube iz 1958. i 1966. godine, T1 iz 1965., TL iz 1966., Karman Ghia iz 1972., Golf I iz 1981. i Passat GT iz 1989. godine. Izlažući oldtimere Volkswagen je predstavio specijalizirani program originalnih dijelova za sve generacije modela Volkswagena ikada proizvedenih.

Ford je također veliki dio svog izložbenog prostora posvetio kultnim povijesnim modelima ističući kako je inovativni duh osnivača Henrya Forda i danas osnovna inspiracija od koje brend polazi. Legendarni Model T iz 1922. plijenio je pozornost kao prvi automobil masovno proizveden na pokretnoj traci. Pored njega Ford je predstavio i dva primjerka Mustanga, sportske ikone koja je unatoč pripadnosti Fordovoj obitelji, s vremenom prerasla u brand za sebe.

Audi je prezentirao Audi GT coupe Tip 81 iz 1983. godine, a Porsche 911. Tijekom 6 dana trajanja Auto Showa tako su zaista svi mogli uživati i pronaći nešto za sebe te kroz predstavljene oldtimere upoznati se s dijelom automobilske povijesti.

Tekst i fotografije: Josip Radić dipl.oec.