Oldtimeri i stara tehnika u Novoj Gradiški

U organizaciji Oldtimer kluba Classic'99, u prostoru stare Name u Novoj Gradiški, otvorena je 9. po redu Izložba oldtimera i stare tehnike.

Izložba prikazuje petnaestogodišnji rad članova Oldtimer kluba Classic'99. U subotu 10. svibnja članovi su ponosno prezentirali svoje "limene starce". Uglancali su se za ovu priliku Pontiac iz 1931., Packard iz 1938., Buick iz 1942., Pontiaca iz 1953., Chevrole pick up iz 1955., Fićo iz 1967. i ostali.

Osim izložbe oldtimer vozila, otvorena je i izložba stare tehnike koja će se moći pogledati sve do 10. srpnja. Zbirka stare tehnike obuhvaća 300-tinjak reprezentativnih predmeta u vlasništvu kluba i njegovih članova poput starih gramofona, radio aparata, pisaćih mašina, dijelova automobila, alata... Iz prikaza povijesnog razvoja zvuka i tehnike ističe se Schaub Lorenzov televizor iz 1954.

Sa željom da spase od propadanja i zaborava kulturno-tehničku baštinu svoga grada i kraja članovi kluba imaju pretenzije da sadašnji izložbeni postav izraste u Muzej prometa i tehnike.

Tekst: Željka Radić diplomirani konzervator-restaurator
Fotografije: Oldtimer klub Classic99