Oldtimer Rally u Umagu za pamćenje

Velik broj sudionika, posjetitelja, turista, uz predivno vrijeme, omogućilo je oldtimer klubu "Eppur si muove" iz Umaga, realizaciju vrlo obimnog, dvodnevnog programa ove manifestacije.

Učesnici iz Italije, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke te velikog broja hrvatskih gradova, sa 148 povijesnih vozila i oko 250 članova posada, uživali su u svakom trenutku ove tradicionalne manifestacije. Na relaciji Umag - Novigrad - Brtonigla - Kanegra - Savudrija - Umag, nije bilo prolaznika koji nije s oduševljenjem pokušao zabilježiti po koji kadar ove vrlo atraktivne kolone skupocijenih i raritetnih vozila. Val oduševljenja mnogobrojnih turista potaknut je prolazeći tako kroz dupkom puna istraturistova turistička naselja Punta, Stella Maris, Katoro, Savudrija i Kanegra.

Nisu izostale ni vinske probe najkvalitetnijih proizvoda kod poznatih vinara Cattunar i Degrassi. Mnogo lijepih uspomena i nezaboravnih trenutaka zabilježio je na kraju panoramski izlet brodom kako bi sudionici stekli cjelovitu sliku kraja koji su posijetili.

Samo su se pohvale i zahvale mogle čuti napuštajući trg Slobode u Umagu. Najstarije vozilo susreta bio je Hupmobile iz 1921. godine, najinteresantniji auto Chevrolet sedan iz 1930. godine, a najinteresantniji motocikl Moto Guzzi Falcone iz 1972.

Posebna nagrada pripala je članovima kluba „Horda“, Desimiru Rodiću i Radoslavu Družetiću pristiglima iz najudaljenijeg mjesta,koji su od Novog Sada prešli 670 km.

Tekst: Lovre Bilić mag.soc.
Fotografije: Oldtimer klub "Eppur si muove"