Prvi broj kolekcionarskog časopisa "Oldtimer club"

Suradnjom naše udruge OLDeST i tvrtke Medijska Osobnost publiciran je prvi broj jedinstvenog kolekcionarskog časopisa "Oldtimer club" koji daje uvid u nedovoljno poznate dijelove iz automobilističke povijesti.

Tvrtka Medijska Osobnost iz Splita, poznata po produkciji specijalizirane TV emisije Auto Moto Nautic Vision (koja se emitira bez prekida u kontinuitetu od 19. ožujka 1998. godine te je dosegla brojku od preko 900 izdanja), nedavno je kao nakladnik, u suradnji s Udrugom za očuvanje klasičnih vrijednosti OLDeST iz Splita, publicirala časopis “Oldtimer club”. Ovaj kolekcionarski časopis jedinstveno je izdanje u Hrvatskoj, a daje uvid u nedovoljno poznate dijelove iz automobilističke povijesti.

Krajnji cilj časopisa “Oldtimer club” je educirati te izgraditi svijest, naročito kod mlađih generacija, o važnosti tehničke baštine i njenom očuvanju. Zbog toga teme nisu obrađene na način da ih razumiju samo stručnjaci. Brojne i zanimljive priče dijelovi su složenog, ali prije svega zanimljivog mozaika auto povijesti koja govori o automobilima koji „imaju dušu“.

„Nadam se da će svaki primjerak časopisa “Oldtimer club” pročitati mnogi, ali ga i sačuvati te s vremenom još mnogo puta prolistati.“ - rekao je Josip Radić, glavni urednik časopisa.

Časopis u svom prvom izdanju govori o počecima automobilizma u svijetu, pionirskim pokušajima i prekretnicama u povijesti automobilizma, tehničkim inovacijama, legendarnim modelima, događajima koji su usmjerili razvoj automobila te onima koji i danas okupljaju i slave iznimne i rijetke automobile. “Oldtimer club” obiluje atraktivnim i kvalitetnim fotografijama koje dominiraju na stranici te imaju za cilj prikazati brojne detalje na automobilima, koje otkrivaju mnoge tajne i zanimljive priče iz povijesti automobilizma.

“Oldtimer club” može se naručiti po cijeni od 35,00kn putem e-maila: kupioldtimerclub@gmail.com.

Tekst i fotografije: Redakcija Oldtimer Club