Odvoženo 100 kilometara Slavonije

Na petom po redu međunarodnom oldtimer auto-rallyu "100 kilometara Slavonije" održanom krajem svibnja ljubitelji oldtimera u Slavoniji došli su na svoje jer je stokilometarska trasa prošla kroz mnoge gradove i mjesta.

Nakon okupljanja sudionika kod stadiona Marsonija u Slavonskom Brodu gdje su svi zainteresirani mogli uživati u pogledu na ove skupocjene ljepotane uslijedio je ispit točnosti i spretnosti. Naime rally "100 kilometara Slavonije" je natjecateljskog karaktera te se boduje za prvenstvo HROS-a. Rally se vozio dionicom Slavonski Brod – Oprisavci – Staro Topolje – Paka uz zaustavljanje u Ruševu za ručak. Natjecanje se vozilo u klasi G zvanoj „Post 1970“ u kojoj su se natjecala vozila proizvedena od 1971. do 1984. godine.

Osim toga vozio se i ispit spretnosti za vozila van konkurencije proizvedena do 1984. godine. U klasi G najbolji su bili Đuro Basanović s Fiatom 1300, potom Željko Majer s Fordom Capri II, dok je treće mjesto u poretku zauzeo Krešimir Lalić s Popel Kadetom (svi iz OTK-a Slavonski Brod). Povorka se u kasnim popodnevnim satima vratila u Slavonski brod gdje je u restoranu Glembay uz svečanu večeru izvršena podjela pehara i zahvalnica najuspješnijim sudionicima.

Auto-rally "100 kilometara Slavonije" održan je u organizaciji Oldtimer kluba Slavonski Brod.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije i rezultati: Aljoša Kubaska