Održan oldtimer susret KKA "Split" povodom sv. Duje

Klub Klasičnih Automobila "Split" organizirao je tradicionalno okupljanje oldtimera za blagdan sv. Dujma. Sve je započelo u nedjelju već oko 8.00 sati kada su se sudionici počeli okupljati na Trgu Gaje Bulata ispred zgrade HNK.

Utemeljeno još 1893. godine Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, najznačajnija kazališna ustanova u Dalmaciji, bilo je idealna kulisa za ovakvu prigodu tako da su prekrasni primjerci automobila još više došli do izražaja. Najzastupljeni modeli bili su Mercedesi, zatim modeli Fiata i to od legendarnog Fiće preko Fiat 500 model nuova, modela 850 do modela 124 spider, zatim VW Bube, čak dvije Corvette, a bio je tu i Triumph Opel GT i drugi. Od motocikala bili su zastupljeni BMW motocikli i popularni Tomosov Ziko.

Druženje i prijave za sudjelovanje u rallyu trajalali su do 11.00 sati kada je bio start i vožnja do Omiša. Po dolasku u Omiš u organizaciji Auto Kluba Oneum održano je oldtimersko takmičenje u kategorijama točnost i brzina. Nakon toga uslijedila je vožnja kroz Omiš s ciljem u Žrnovnici gdje je održan ručak i dodjela priznanja najboljima.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.