Održan 2cv Three Rivers Raid

Tijekom tri dana u mjesecu rujnu (16. – 18. rujna) održana je manifestacija 2cv Three Rivers Raid u organizaciji Hrvatskog 2cv Citroen Kluba, koji je na taj način proslavio osamnaest godina svoga djelovanja.

Sudjelovalo je 68 osoba u 32 Spačeka iz Hrvatske i inozemstva, a Raidu su se pridružili Citroën C4 Cactus i obiteljska limuzina Citroën C-Elysée Medveščak. Start Raida bio je u petak ispred utvrde Stari Grad u Sisku i vozilo se uz rijeku Savu do Parka prirode Lonjsko Polje.

Drugi dan su učesnici sa Spačekima prelazili Savu preko dviju skela te se kroz Sunju zaustavili u jedinom Adrenalin parku na tom području. Makadamskim putovima su nastavili dalje do Hrvatske Kostajnice gdje su obišli Stari grad i boravili uz samu rijeku Unu kod Đenadije. Treći dan je šarena kolona Spačeka stigla u Sisak, uz obalu rijeke Kupe, gdje su sudjelovali u otvorenju izložbe fotografija Kluba pod nazivom "Pogled na svijet... kroz otvoreni krov Spačeka!" u fotogaleriji Siscia Obscura koja je za građene otvorena do 24. rujna 2016. Nakon obilaska grada Siska, uz stručno vodstvo, učesnici ovogodišnjeg 2cv Three Rivers Raida završili su trodnevno druženje u Siscia Jazz Klubu.

Na susretu su sudjelovala ukupno 32 vozila, među kojima je dvadesetijedan prijmjerak modela 2cv 6, dva primjerka modela 2cv AK 400, tri Dyane 6, dva modela Ami, dva DAK-a te po jedan Mehari i HY.

Tekst: Željka Radić diplomirani konzervator-restaurator