OTK NAŠICE PROSLAVIO 20 GODINA DJELOVANJA

U zadnjem vikendu kolovoza Oldtimer club Našice proslavio je 20 godina djelovanja organiziravši do sada najuspješniji oldtimer susret.

Tako su u sklopu 17. po redu Međunarodnog oldtimer susreta u Našicama oldtimeraši odvezli čak 120 km kroz Slavoniju. Oldtimer klub Našice kao organizatior susreta odveo je svoje sudionike i u posjet muzeju Slavonije u osječkoj tvrđi, dvorac Pejačević u Našicama te u Osječku pivovaru gdje su saznali kako se pravi pivo te imali priliku direktno degustirati.

U susretu je sudjelovalo 70-ak sudionika s 45 do 55 vozila, ovisno o etapi. Manifestacija je završila svečanom večerom u hotelu Panolija gdje je bila postavljena i izložba fotografija posvećena 20-oj godišnjici djelovanja kluba. Tijekom večeri dodijeljeni su pehari, plakete i zahvalnice sudionicima.

Dodijelili su pehari po kategorijama:
1. Najljepši automobil - Mercedes 170 iz 1950. godine vlasnika Ivana Peršića
2. Najstariji automobil - Citroen Tracton 11 b2 12 iz 1944. godine vlasnice Eve Buble iz Slovačke Nitre
3. Najuređenije vozilo - Alfa Julieta Spajder 1.3 iz 1959. godine iz Zagreba
4. Najuređeniji motorkotač - BMW 25T3 iz Bizovca
5. Najuređeniji motorkotač s prikolicom - BMW 25/1 iz Subotice
6. Najbrojniji klub - VCC NITRA iz Slovačke sa 18 članova

Dodjeljene su i četiri posebne plakete članovima oldtimer kluba Našice za 20 godina truda, rada i vjernosti klubu. Plakete su dodijeljene Vladimiru Lončareviću, osnivaču i prvom predsjedniku kluba, te članovima s neprekinutim stažem i bivšim predsjednicima kluba Ivaku Tekliću, Dušku Rađenoviću i Ivanu Vrekaloviću.

U duhu oldtimeraške tradicije dodijeljene su nagrade i za najsimpatičniji par, najljepšu posadu te najbrojniju posadu. Nagrađen je i najmlađi sudionik, a ni sudionik s najvećim apetitom nije otišao bez zasluženog priznanja.

Lovre Bilić mag.soc.
Fotografija: Oldtimer klub Našice