OTK MEĐIMURJE OTVORIO SEZONU 2016

Tradicionalno otvorenje oldtimer i motociklističke sezone koje se upriličilo na Uskrsni ponedjeljak 28. ožujka u sv. Martinu na Muri, a u organizaciji Oldtimer kluba Međimurje, okupilo je mnoštvo sudionika, vlasnika i ljubitelja oldtimer vozila.

Četrnaesta je ovo već godina da OTK Međimurje uz blagoslov vozača i vozila otvara oldtimer sezonu.

S dvjesto automobila, motocikala, kamiona, traktora i bicikli pristiglih ne samo iz Hrvatske, već i iz Slovenije, Austrije i Njemačke bilo je ovo najbrojnije okupljanje do sada. Najstariji među njima bio je motocikl marke "Automoto" iz 1909. godine, a najstariji automobil bio je Ford tip "A" iz 1932 godine.

Kao gosti nastupili su kuburaši udruge "Prva kubura" iz Višnjice koji su hicima iz svojih kubura uveličali manifestaciju.

Poslije sv. mise na trgu sv. Martina održan je program s blagoslovom vozača i vozila nakon kojeg je kolona starodobnih vozila panoramskom vožnjom stigla u idilične međimurske brege do kuće za odmor člana kluba Josipa Dobranića koji je za sudionike organizirao domjenak. Završetak druženja bio je u seoskom turizmu u sv. Martinu uz gulaš i grupu "Oldtimer".

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografija: Oldtimer klub Međimurje