Nagrada Jadrana 1956.

Nagrada Jadrana iz 1956. godine okupila je u Preluku stotine motorista iz cijele zemlje, ali i iz inozemstva.

Dana 7. lipnja održani su pripremni treninzi dok je samo natjecanje održano tijekom iduća dva dana. Već na treninzima su se isticala dva nova Ferraria od 200ccm i jedan Aston Martin zahvaljujući kojima je ovo natjecanje napokon zaslužilo svoj naziv automobilsko-motociklističke utrke obzirom da su do tada prevladavali motocikli.

Iako su treninzi prošli okupani suncem, tijekom dva natjecateljska dana vrijeme nije bilo naklonjeno natjecateljima. Kiša i vjetar otežavali su vožnju, ali publika željna ovakvih manifestacija nije odustajala. Usprkos svim nepogodama broj posjetitelja kretao se oko 60 000. Impozantna je to brojka, naročito kada se uzme u obzir kako je najveći događaj te godine, auto utrke u Nürburgringu pratilo 70 000 posjetitelja.

Prema propozicijama za osvajanje nagrade Jadrana ekipe su mogle biti miješane pa je tako u Čehoslovačkoj ekipi bio Radenić u kategoriji do 125ccm, a u Hrvatskoj ekipi Čehoslovak Berkman u kategoriji do 500ccm. Ukupni pobjednik Nagrade Jadrana te je godine bila Čehoslovačka ekipa u sastavu Radenić u klasi do 125ccm, Koštir do 250ccm, Stastny 350ccm i Stastny 500ccm.

U kategoriji motocikala do 125 cmm pobjedu je odnio Talijan Adelmo Mandolini na Ducatiu (102,25km/s), dok je drugo mjesto pripalo Nijemcu Erichu Wünscheu na motociklu marke MV Agusta (96,9km/s). Treće mjesto osvojio je Mladen Cerić na Puchu.

U klasi do 120ccm redoslijed je bio Nijemac Hans Baltisberger na NSU-u, Čehoslovak Jiri Koštir na i Adelmo Mandolini na motociklu marke Guzzi. Među motociklima do 350ccm pobjednik je bio Čehoslovak František Stastny na Jawi, dok je drugo mjesto osvojio Adelmo Mandolini (Guzzi), a treće Hans Baltisberger (NSU).

Što se tiče motocikala do 500ccm Čehoslovak František Stastny pokazao je sigurnu i najskladniju vožnju baš kao i u klasi do 350ccm te još jednom osvojio prvo mjesto. Drugom mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Miroslav Berkman također na Jawi, a treće mjesto pripalo je Hansu Baltisbergeru.

Motocikli s prikolicom koji su utrku startali praćeni slabom kišom, ali koja je do kraja bivala sve jačom teško su se snalazili u ovim otežanim uvjetima. Vožnja je zaista bila vrlo opasna, naročito za one motocikle koji nisu imali odgovarajuće pneumatike. Najbolje su se snašli Švicarac Florian Camathias na BMW-u RS i njegov sunarodnjak Edgar Strub na Nortonu pa je utrka prošla u znaku njihovog dvoboja. U konačnici je Camathias osvoji prvo mjesto, Strub drugo, dok je treće pripalo Rolandu Benzu na Nortonu, također Švicarcu.

Uspjela se iskombinirati i kategorija sportskih automobila do 1300ccm u kojoj je sudjelovalo pet automobila. Pobjednik je bio Kurt Zeller iz Njemačke s Alfom Romeo, drugo mjesto osvojio je Günther Siegfried s Porscheom, također Nijemac, dok je treće mjesto pripalo Dušanu Malariču.

U kategoriji sportsko trkaćih automobili do 3000ccm odmah se činilo kako najveće šanse imaju vozači Cortese za volanom Ferraria, Davids s Astonom Martinom i Vogel s Porsheom. U konačnici je pobjedu odnio Talijan Franco Cortese koji je bio i apsolutni rekorder staze u 2'52,4'' sa 125,50km/s. Drugo mjesto osvojio je austrijanac Ernst Vogel, a treće Nijemac Kurt Zeller.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografija: Saobraćaj