Humanitarni oldtimer maraton

Nakon što je na prošlogodišnjem rallyu OTK Kurbla u Garešnici pokrenuta inicijativa i postignut načelni dogovor, između 15 oldtimer klubova prisutnih na rallyu, da se odrganizira humanitarni oldtimer maraton za Sos dječje selo Ladimirevci određen je i datum održavanja susreta.

Datum održavanja humanitarnog oldtimer maratona je 13., 14. i 15. listopada ove godine uz simboličnu donaciju od 100 kn po sudioniku maratona. Donacija u cijelosti ide dječjem selu kao pomoć za kupnju dostavnog vozila koje im je neophodno.

Ideja je da oldtimer maraton krene u petak 13. listopada od Dubrovnika, Imotskog, Splita, Makarske, Zadra do Karlovca te od Umaga, Poreča, Pule, Rijeke, Delnica također do Karlovca. Noćenje bi trebalo biti u Karlovcu oko kojeg se još vrše dogovori.

U subotu ujutro put bi se nastavio prema Zagrebu odakle bi se dalje nastavilo prema Ivanić Gradu, Čazmi i Garešnici. Isto tako, u subotu ujutro, iz Čakovca kreću oldtimeri a tog područja i put nastavljaju preko Preloga, Koprivnice i Bjelovara gdje im se pridružuju oldtimeri iz tih mjesta. Okupljanje, stanka i okrepa su u Garešnici. Sva vozila okupljena u Garešnici nastavljaju vožnju put Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Đakova gdje se priključuju tamošnji oldtimer klubovi i vožnja se nastavlja dalje do Vinkovaca.

Subotnje putovanje završava se u Vukovaru gdje bi se i prenoćilo u novo otvorenom hostelu u sklopu bivše vojarne koji je kapaciteta 330 mjesta. Za nedjelju su planirani obilazak znamenitosti Vukovara te posjet Ladimirevacima i predaja donacije.

Plan podliježe izmjenama koje će biti u skladu s dogovorom sa svim zainteresiranima. Točna satnica i ruta puta bit će određeni dogovorom između oldtimer klubova. Svi oldtimer klubovi i pojedinci koji žele sudjelovati u organizaciji ovog oldtimer maratona neka se jave e-mail kurbla.garesnica@gmail.com ili na kontakte:

095 544 48 93 – Borislav Golenko, predsjednik

099 544 0333 – Željko Puhović, dopredsjednik

098 532 533 – Ante Koren

Svi zainteresirani za maraton bit će obavještavani o tijeku njegove pripreme i eventualne promjene plana.

Cilj ovog maratona, osim humanitarnog, je okupiti što više oldtimer vozila, evidentirati ih, fotografirati vozila i vozače te s vremenom to pretvoriti u jedinstvenu monografiju.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.