Drugi međunarodni slavonski susreti

Oldtimer klub Našice organizirao je druge po redu Međunarodne slavonske susrete pod geslom 103 km Slavonijom. Ovogodišnja ruta vožena je od Našica preko Bizovca, Osijeka i Podgoraca do Jelisavca.

Uz pratnju policije i članova Moto kluba Osijek promotivna je vožnja sretno završena ispred Trgovačkog centra Portanova u Osijeku gdje je priređena i izložba na kojoj je predstavljeno ukupno 50 starodobnih automobila i motocikala.

Događaj su uveličali i prijateljski oldtimer klubovi iz Đakova, Subotice, Požege i Vinkovaca. Kao najljepši automobil ovog susreta izdvojila se Škoda Lauren & Klement iz 1930. godine koja i danas tehnički pregled prolazi iz prve.

Osim njezina vlasnika Ivana Valencaka iz OTK Našice, koji je dobio priznanje za najljepši automobil, podijeljena su i priznanja i u drugim kategorijama.

Za najbolji motocikl s prikolicom proglašen je BMW R-25/2 1952. godine, vlasnika Ivice Vrekalovica, a nagrada za najbolji terenac pripala je Branku Đurđevicu, članu OTK Đakovo vlasniku, za Jeep Willysa C3B iz 1954. godine. Najboljim motociklom proglašen je MZ iz 1984. , vlasnika Davora Pavoševica iz Oldtimer kluba Trophy.

Najsimpatičnijim parom proglašen je bračni par Pocrnić u Opel Kadettu C iz 1979. godine, dok je nastariji s udionik ovogodišnjih Međunarodnih slavonskih susreta bio 77 godišnji Josip Juranić, vlasnik Lade iz 1976. godine.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: OTK Našice