Dolce Vita heritage festival

Dolce Vita heritage festival već drugu godinu zaredom slavi vintage kulturu u svim njezinim oblicima - glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. U predivnom Rovinju, u samom centru grada, u staroj tvornici duhana i ove godine mogli ste doživjeti istinski retro doživljaj.

Uz bogati glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i rovinjskih, ali i regionalnih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, plesnih radionica swinga, lindija, jivea, twista, projekcija vintage filmova, vintage frizeraja, ponovno su zaživjele pedesete i šezdesete godine prošloga stoljeća.

Kako bi sve proteklo u duhu tih vremena, na jednosatnim radionicama ljepote posjetiteljice su mogle naučiti kako postati prava pin up diva pedesetih. Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora pokućstva iz pedesetih i šezdesetih, Igora Receka – Gangstera i ove je godine stvorio pravu filmsku scenografiju, a burlesque show u izvedbi internacionalne legendarne Kathi Katze iz Beča, koja je upravo završila turneju u Kini i radionice swing plesova razveselili su brojne posjetitelje.

Poseban dio Dolce Vita festivala bio je njegov Wine & Dine sektor koji je ponudio najbolje od vodećih hrvatskih restorana i vinara. Bio je to pravi hedonistički vikend koji je svojim posjetiteljima ponudio originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu te kulturni i gastronomski užitak.

Veliki dio Dolce Vita festivala činili su našoj rubrici najzanimljiviji limeni ljubimci na četiri i dva kotača. Osnovni izlošci oldtimera i motora tog vremena predstavljaju egzotičan i zanimljiv dio automobilistike kulture pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Boštjan Tacol i Bruno Gracin