Dolce Vita Vintage Festival ponovno osvaja Rovinj

Treće izdanje Dolce Vita Vintage Festivala, koji se ove godine od 11. do 14. lipnja održava u predivnom Rovinju ponuditi će istinski retro doživljaj svim ljubiteljima vintage kulture. Biti će to pravi hedonistički vikend ispunjen originalnim, inspirativnim i bogatim glazbenim programom, vrhunskom zabavom te kulturnim i gastronomskim užicima.

Glavna zvijezda ovogodišnje Dolce Vite je britanski pjevač i klavirist Mike Sanchez. Tijekom osamdesetih godina proslavio se s bandom “Big Town Playboys”, a vrhunac i posljednji krik, dinamičnog, uzbudljivog i neponovljivog Sancheza dogodio se prije dvije godine, kad je s otočkom hitmakericom Imeldom May snimio zajednički album. Od ostalih izvođača nastupaju sada već tradicionalni na Dolce Viti – Swingersi kojima kao posebno pojačanje stiže i Marko Tolja, istinski zaljubljenik u retro zvuk i stil. Svojim nastupom i posebnim gostom ovogodišnju Dolce Vitu, rasplesat će i Johnny and his Rockin’ Tunes koji su za ovu priliku dobili vokalno pojačanje u talentiranom Mariju Petrekoviću.

Posebna poslastica Dolce Vite jest i poznata hrvatska pinupica – Ana Perduv koja će prirediti dva burlesque nastupa. Osim burlesque, plesna škola Back To Swing priredila je i ove godine plesne radionice swinga, jivea i lindy popa. Uz to, na Dolce Viti će se moći pohađati i jednosatne radionice pin up hair & make upa, na kojima će zainteresirane djevojke imati priliku naučiti kako u samo nekoliko koraka postati prava pin up djevojka 1950-tih.

Veliki dio Dolce Vita festivala čine i ljubimci na četiri i dva kotača. Osnovni izlošci oldtimera i motora tog vremena predstaviti će egzotičan i zanimljiv dio automobilističke kulture 50 –tih i 60-tih godina prošlog stoljeća.

Uz bogat glazbeni program vodećih europskih swing, rock’n’roll i rhythm’n’blues izvođača, izložbe oldtimera te vintage namještaja i vinila, od 11. do 14. lipnja uživat će se i udisati pravi zrak 50-tih i 60-tih godina.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Dolce Vita Vintage Festival