Vintage kultura još jednom osvojila Rovinj

Završio je još jedan, treći po redu, vintage festival Dolce Vita koji je i ove godine slavio kulturu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća u svim njezinim izdanjima - glazbi, filmu, modi, dizajnu, plesu i hrani.

Od 11. do 14. lipnja, u Rovinju, ali i na lokacijama u sklopu predivnog turističkog kompleksa Amarin, četiri kilometra udaljenom od grada, okupili su se brojni umjetnici, glazbenici i razni entuzijasti koji slave to razdoblje sredine prošlog stoljeća i napravili sve da što vjernije posjetiteljima dočaraju sve ljepote tog “slatkog života” 50-ih i 60-ih godina.

Dolce Vita je svojevrsni vremeplov u vrijeme stila, u klasična mediteranska ljeta tih 50-ih i 60-ih pa su tako i ove godine, svojim nastupom, Rovinj oduševili Johnny and his Rockin' Tunes s fenomenalnim Marijem Petrekovićem, zvijezda festivala Mike Sanchez, vrhunske Laddyvette, bendovi Sugar Daddy & the Cereal Killers, Twist and Shout i The Juke Box Royals te već tradicionalni Swingersi ovog puta s posebnim pojačanjem, Markom Toljom.

Posebna poslastica Dolce Vite bila su dva burlesque nastupa pinupice Ane Perduv. Preko dana na bazenima se mogao doživjeti pravi «slatki život». Od radionice frizura i šminkanja poput pravih hollywoodskih diva, do brijanja u Barber Shopu pa sve do modne revije i nekoliko plesnih radionica tijekom dana.

Na ovogodišnjoj Dolce Viti sudjelovalo je 15 oldtimer vozila, među kojima se isticao vremešni ljepotan, Fiat Balilla iz 1934. godine, ujedno i najstariji automobil na Dolce Viti.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Dolce Vita