Dodjela nagrada Prvenstva HROS-a

Tradicionalno, u sjedištu Hrvatskog oldtimer saveza u Krapini održana je svečanost dodjele nagrada najuspješnijim natjecateljima i klubovima u Prvenstvu Hrvatske za 2016. godinu.

Među automobilistima najuspješniji je bio Splitski oldtimer auto klub, dok je među motociklistima titulu prvaka, kao i prethodnih godina, odnio Oldtimer klub Ivanić Grad. Zlatni trofej HROS-a, nagrada koja se dodjeljuje natjecateljima koji su tri godine uzastopno osvojili prvo mjesto ili pet godina sa prekidima, ove je godine dodijeljena čak četvorici natjecatelja. U kategoriji automobilista ona je uručena Armanu Bogdaniću iz OTK Zadar te Nebojši Vukeliću i Mladenu Crničkom iz OTK Ivanić grad, a u kategoriji motociklista Damiru Tomašiću iz OTMK Karlovac. Dodijeljena je i jedna posebna nagrada. Za sudjelovanje u motosportu još od davne 1956. godine kada je prvi put postao državni prvak Vinko Surina dobio je posebno priznanje.

Posebna priznanja dodijeljena su i klubovima koji su navršili deset godina svog postojanja. Dvadeset klubova iz obitelji Hrvatskog oldtimer saveza primilo je tu nagradu za promicanje i čuvanje vrijednosti koje se dotiču povijesnih vozila.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Aljoša Kubaska