Dan branitelja Grada Zagreba u muzeju automobila Ferdinand Budicki

Povodom Dana branitelja Grada Zagreba i 20. obljetnice vojno - redarstvene akcije „Oluja“ u Muzeju automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu, 30. svibnja s početkom u 19:30 sati u sklopu izložbe „Vojna vozila u Domovinskom ratu“ održat će se glazbeno - poetski recital "Grad", posvećen Vukovaru.

Odabrane tekstove Siniše Glavaševića iz knjige "Priče iz Vukovara" interpretirat će Rene Medvešek, a svojim će ga pjesmama pratiti kantautor Čedo Antolić. Poetske večeri nastale su iz potresnih ispovijedi u posljednjim danima obrane Vukovara i posljednjim danima pjesnika i novinara Siniše Glavaševića koji ih je zapisao. Ova je večer zamišljena kao večer sjećanja na dostojanstvo ljudi jednoga grada kada im je bilo najteže. S velikom ljubavlju prema jednom gradu, a bez mržnje ovo je tiho sjećanje na mudrost i talent čovjeka koji je umirao sa svojim gradom.

Izložba „Vojna vozila u Domovinskom ratu“ na 700 m2 izložbenog prostora predstavlja 20 automobila, kamiona i motocikala koji su bili u upotrebi tijekom Domovinskog rata.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Muzej automobila Ferdinand Budicki