Biciklisti u cestovnom prometu '50-ih

Jednako kao automobilisti, motociklisti i pješaci, i biciklisti su aktivni sudionici u prometu, a rasprava o propisima koji bi trebali regulirati njihovo ponašanje u pedesetima je bila aktualna jednako kao i danas.

Na temelju statističkih podataka iz 1954. pokazalo se kako se većina prometnih nezgoda povezanih s biciklistima može pripisati njihovoj nedisciplini. Tako se od ukupnog broja sudara njih 13% odnosilo na sudar s biciklom (točnije 56 sudara). Ako se gleda ishod sudara 25 biciklista (10%) je teže ozlijeđeno, dok je njih 7 smrtno stradalo (11%).

Kao što smo već rekli biciklisti su u najvećoj mjeri sami uzrokovali sudare. Oko polovice svih nezgoda događalo se zato što biciklisti nisu mijenjanja smjera signalizirali rukom ili zvoncem. Ovakvo ponašanje proizlazilo je iz nedovoljne svijesti biciklista o opasnostima i pogibeljnim situacijama u koje su se dovodili, a sve zbog njihove neoprezne vožnje. Biciklisti u to vrijeme često nisu ni znali kako bi se trebali ponašati u odnosu na automobile jer su se u odnosu na njih osjećali slabijima. S druge strane, u odnosu na pješake koji su u usporedbi s njima bili spori osjećali su se nadmoćnijima što su i pokazivali bezobzirnim odnosom prema njima. Drugi problem je bio što biciklisti najčešće nisu imali osnovnu opremu poput zvonca te prednjeg svijetla i stražnjeg crvenog svijetla.

Veliki broj nezgoda događao se i zato što su biciklisti često prevozili glomazan teret koji im je zaklanjao pogled ili otežavao upravljanje. Ista je situacija bila i kada su na upravljaču ili prečki između sjedala i upravljača prevozili drugu osobu. Daljnje probleme u prometu izazivale su osobe mlađe od 14 godina koje su imale zabranu prometovanja biciklima na javnim površinama, ali ih to nije sprječavalo da voze i najprometnijim gradskim ulicama stvarajući opasne situacije isprobavajući raznorazne vratolomije. Na temelju ovog izvještaja zaključuje se kako je bilo nužno donijeti propise koji bi uredili prometnu situaciju, a gledajući iz sadašnje perspektive situacija ni danas nije mnogo bolja u pogledu discipline i odgovornosti biciklista.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: "Saobračaj"