Automoto sport na Preluku

Automoto sport na kvarnerskom području duboko je ukorijenjen. Širom svijeta Preluk je i danas poznat po motociklističkim natjecanjima kojima je bio domaćin sve do 1977. godine.

Cesta na Preluku bila je vrlo zanimljiva zbog konfiguracije terena kojim je prolazila te je slovila za jednu od najljepših staza na ovom području.

Prva utrka na Preluku održana je 9. srpnja 1939. godine pod nazivom "1° (Primo) Circuito Dell Carnaro" ("Prvi krug Kvarnera"). Utrka se bodovala za Nacionalno Prvenstvo Italije ("Campionato Categoorija Nazionale Sport") u kategoriji sportskih automobila do 1500ccm. Nakon završetka Drugog svjetskog rata utrkivanje se vraća na Preluk 1. rujna 1946. godine kao prvenstvo Hrvatske pod nazivom "1. Motociklističke utrke Preluk (Opatija)" Iduće godine na Preluku je održano nekoliko utrka, a stazu su već tada mediji proglašavali "jedinom međunarodnom stazom". Najznačajnija utrka nosila je naziv "Automobilističko i motociklističko cestovno prvenstvo FNRJ".

Tada se vozila samo jedna utrka za prvenstvo, a kvalifikacije su se održavale po Republikama te posebno još u redovima vojske i policije. Godina 1948. također je bila bogata utrkama među kojima je najznačajnija ona najavljivana kao "Međunarodna motociklistička trka Jugoslavije", a održana 12. rujna 1948. godine kao "Automobilsko-motociklističko cestovno prvenstvo FNRJ i Međunarodne motociklističke trke Jugoslavije". Na toj je utrci nažalost zabilježena i prva pogibija na Preluku, smrtno je stradao Branko Bocić, prikoličar Drage Kamenara. Iduće su godine, na "Internacionalnom motociklističkom prvenstvu FNRJ", izvan konkurencije nastupili i natjecatelji iz Italije i Austrije.

Prelučka utrka 1950. godine dobiva naziv "Prix" dodijen od strane FIM-e (Međunarodne Motociklističke Federacije) i od tada se utrka vozi pod imenom "Prix Adriatique" odnosno "Nagrada Jadrana". Te je godine na utrci nastupio velik broj stranaca koji su pokupili sve pobjede osim u kategoriji motora sa prikolicama i automobila. Pod nazivom "Prix Adriatique" utrka se vozila sve do 1960. kada joj FIM-a dodjeljuje naziv "Grand" te utrka postaje "Grand Prix Adriatique" – "Velika Nagrada Jadrana". Na Preluk su dolazili mnogi veliki vozači pa i tadašnji Svjetski prvaci. Godine 1969. utrka "Velika Nagrada Jadrana" po prvi puta se bodovala za Svjetsko prvenstvo. Iako je to bila zadnja utrka u kalendaru odlučivala je o svjetskim prvacima u kategorijama do 50ccm i 250ccm.

Pod tim se imenom vozila i utrka svjetskog prvenstva održana 1970. godine, no 1971. utrka nije održana, navodno zbog neprijavljivanja utrke u kalendar FIM-e od strane AMSJ-a. 1972. godine na Preluku se vozila utrka pod nazivom "Grand Prix de Yugoslavie" – "Velika nagrada Jugoslavije" te je pod tim imenom vožena sve do 1977. Preseljenjem na novu lokaciju, Grobnički Automotodrom, 1978. godine “Velika nagrada Jadrana“ vozila se sve do 1990. godine.

Zadnja Velika nagrada Jugoslavije održana je 1991. u Španjolskoj, na stazi Jerez, pod imenom "Grand Prix de Europa Grand Prix Yugoslavia". Detaljnije o povijesti slavnih utrka na Preluku te svjetskim prvenstvima na Grobniku uskoro ćete moći saznati u knjizi autora Marcka Alexanderea koja bi sredinom godine trebala izaći iz tiska.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Saobračaj