7. Trash&Burn festival

Najstariji i najveći miting američkih automobila u Hrvatskoj slavi sedmu godišnjicu. Već tradicionalno na prekrasnoj lokaciji seoskog turizma u Sv.Martinu na Muri donosi, kao i uvijek, uzbudljiv program koji ove godine počinje već u četvrtak 25.6. koncertom Bambi Molestersa i traje do nedjelje 27.6.

Američki automobili, motori, custom bicikli iz gotovo cijele Europe, atraktivne pin-up djevojke, besplatne promo vožnje Harley Davidson motorima, burn-out, pin-up foto natječaj, burlesk predstave miss Kalinke Kalaschnikow, nastupi poznatih rockabilly rock'n'roll bendova, DJ-a, custom art umjetnika, tattoo, barber shop, brojni retro štandovi i mnoštvo drugih događaja obilježiti će i ovogodišnji Trash&Burn festival.

Festivalska pozornica u četvrtak je rezerviran za Bambi Molesterse, naše najpoznatije surf-rock predstavnike i jedne od glavnih svjetskih predstavnika surf-rocka u svijetu. U petak će zasvirati talijanski The Monokings i The Rocket Dogz iz Češke, dok će u subotu svirati čak tri banda, Fia Sco&The Majestics iz Austrije, potom trenutno najaktivniji rockabilly bend u Mađarskoj Naked Truckers te nove perjanice legendarne američke izdavačke kuće Get Hip Recordings, The Maggie's Marshmallows iz Češke.

Novost je i ''chill out'' stage na kojem će preko dana nastupati Dead Beatz blues bopper orkestar iz Austrije te Dynamit E Duo iz Mađarske. Osim toga tijekom dana, noći i jutra, sve posjetitelje i goste zabavljati će nekoliko DJ-a koji će puštati rock'n'roll-rockabilly, garage, rhythm'n'blues, soul, boogie woogie, twist, surf iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a oni su King D (Austija), Lo Sfregiato (Italija), Greaseman (Slovenija), Valentina (Italija), Mad Delinquent (Slovenija).

Za vlasnike američkih automobila i motora ulaz je besplatan kao i kava i doručak u nedjelju u jutro. Za ostale ulaznice se prodaju po cijeni od 30kn za četvrtak, 25kn za petak, 25kn za subotu te 40 kn za dva dana, petak i subotu, a najsretniji posjetitelj osvojiti će unikatan Sentimental custom bicikl, izrađen specijalno za ovu prigodu. Napomenimo još kako je kampiranje besplatno od petka do nedjelje.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Danijel Blažek, Miha Kacafur, Bud3net, Darko Mareš, Boštjan Tacol, Davor Žerjav, Biserka Sijarič, tinybizzphotography