7. TRASH&BURN

Sedmi po redu 'Trash&Burn' susret i ove je godine krajem lipnja u Sv.Martin na Muri donio dašak stare Amerike.

Ovaj najstariji i najveći miting američkih automobila u Hrvatskoj iz godine u godinu raste pa je ove godine okupio preko 150 automobila i isto toliko Harley Davidson motora iz Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Slovačke, Engleske, Slovenije, Srbije i čitave Hrvatske.

Osim ljubitelja američkih automobila i motocikala festival okuplja i sljedbenike rock'n'roll i rockabilly scene te pin-up djevojke. Brojne atrakcije ovog susreta poput besplatnih vožnji Harley Davidson motorima, burlesque nastupa i koncerata rockabilly bendova oduševile su posjetitelje pa se tijekom tri dana susreta slavilo do dugo u noć. Nije izostao ni burn out, iliti „paljenje guma“, koje uvijek privlači sudionike te mami osmijehe na licima gledatelja.

Najsretniji posjetitelj susreta zasigurno je bio Čakovčanin Krunoslav Nedeljko koji je osvojio unikatan Sentimental custom bicikl, izrađen specijalno za ovu prigodu. Održano je i tradicionalno međunarodno pin-up foto natjecanje u kojem je pobjedu odnijela Miss Gina iz Ljubljane. Ostaje nam samo s nestrpljenjem čekati što će nam to organizatori sve pripremiti za idući godinu.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Danijel Blažeka, Jurica Kežman, Rasta, Maja Golac