Uspješno održan 7. Promotivni susret Bjelovar 2016.

Ovogodišnji 7. Promotivni susret oldtimera u Bjelovaru koji se održao u sklopu manifestacije Dana grada Bjelovara i bjelovarskih branitelja okupio je više od 70 vozila i 110 sudionika pristiglih iz raznih krajeva Lijepe naše, ali i Slovenije i Austrije.

Susret je otvorila zamjenica gradonačelnika gđa Jasna Višnjević koja se imala priliku dovesti u jednom luksuznom oldtimeru te predsjednik Classic kluba gosp. Saša Novak. Slijedila je izložba automobila, a potom i vožnja trasom dugačkom 50-ak kilometara prema slijedećim odmorištima tj. stajalištima: općina Rovišće, općina Zrinski Topolovac te Restoran-vinarija Coner u Jabučeti. Sudionicima su se tijekom okrijepe obratili predstavnici Općina upoznavši ih s poviješću i sadašnjošću kraja.

U restoranu-vinariji Coner pripremljena je degustacija sortnih vina, a sudionici su se mogli oprobati i na raznim sadržajima rekreacijskog dijela izletišta, npr. zip-line žičari. Završna svečanost i ručak održani su u restoranu Šljukingon nadomak Bjelovara. Djelatnici Vatrogasne zajednice grada Bjelovara izložili su starodobno vatrogasno vozilo FAP 13. Najstarije vozilo susreta bio je češki automobil Aero 18 iz 1931. godine, vlasnika Miroslava Sys-a iz Samobora.

Najstariji vozač-sudionik bio je Franjo Sever iz Čazme, rođen 1935. godine. Izuzetno profesionalno osiguranje odvijanja prometa odradili su djelatnici Postaje prometne policije Bjelovar. Za svaki slučaj bila je spremna i vučna služba tvrtke MB trans.

Tekst: Josip Radić dipl.oec
Fotografije: Oldtimer klub Bjelovar