Održana 6. oldtimer biciklijada u Garešnici

Kako su susreti OTK-a Kurbla iz Garešnice postali tradicija, tako je čini se postala tradicija i da na njihovim susretima pada kiša. No, unatoč cjelodnevnoj kiši, okupilo se 22 biciklista, među kojima je bilo 5 vozačica, i još 14 sudionika koji nisu imali hrabrosti sjesti na stare ljubimce na dva kotača.

Osim članova Kluba domaćina, došli su i članovi OTK-a Classic 99 iz Nove Gradiške i OTK-a Varaždin 2. Okupljanje je bilo u klubskim prostorijama u Kajgani, a nakon doručka i grupne fotografije krenulo se u vožnju po Garešnićkim ulicama. Osim promotivne vožnje na starim biciklima, bilo je tu i stajanja radi odmora i okrijepe koje su pripremili sponzori, a kako ne bi bilo dosadno vozila se i vožnja spretnosti i brzine koja se održala u gradskom parku.

Nakon natjecanja biciklisti su se vratili u klubske prostorije gdje su se nakon ručka, podijelile zahvalnice i nagrade, a druženje se uz glazbu produžilo do večernjih sati. U vožnji spretnosti i brzine prvo mjesto je osvojio Ivica Miglez (OTK Kurbla) s vremenom od 30,30 sekundi, drugo mjesto su podijelili Matija Gorek i Antony Markač (također iz OTK Kurble) s prolaznim vremenom od 30,60 sekundi, a treće mjesto je pripalo Srećku Stanaru (OTK Varaždin 2) s vremenom od 33,60 sekundi. U duhu dobre zabave nagrađen je i vozač koji je imao najsporiji prolaz staze, Aleksandar Bukovec (Otk Varaždin 2) s prolaznim vremenom od 2 minute i 56 sekundi.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: OTK Kurbla