Održan 4. Dalmacija 4x4 off road tour 2015

Uspješno je održano 4. međunarodno druženje ljubitelja terenskih vozila pod nazivom Dalmacija 4x4 off road tour 2015., u organizaciji članova off road kluba Dalmacija 4x4.

Ove godine druženju je prisustvovalo preko 40 posada što iz prijateljskih off road klubova, što individualnih vlasnika terenskih vozila i članova njihovih obitelji. Bilo je to trodnevno okupljanje na kojem su se obnovila stara i uspostavila nova prijateljstva između ljudi kojima je putovanje terenskim vozilima više stil života nego hobi. Veliku potporu organizaciji pružila je lokalna zajednica grada Vrlike, koja je prepoznala potencijal ovakvih okupljanja, kao i lokalno stanovništvo. Bazni kamp bio je postavljen na obali Peručkog jezera, odakle se kretalo na organizirane ture.

U subotu ujutro vozilo se u pravcu izvora Cetine, Krčića i Dinare, a u nedjelju ujutro u pravcu Maovica, Svilaje, Miljevaca i Promine. Dnevno se tako vozilo u prosjeku 100-tinjak kilometara uz pauze za odmor i ručak. Po povratku u kamp, u večernjm satima slijedilo je kupanje u jezeru, večera te zabava i druženje do ranih jutarnjih sati. Oduševljeni sudionici susreta složili su se kako jedva čekaju iduće okupljanje.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Dalmacija 4x4 off road klub