2cv Three Rivers Raid

Hrvatski 2cv Citroen Klub koji okuplja vlasnike i vozače prvenstveno starodobnih Citroen vozila popularne 2cv Spačeke za svoj osamnaesti rođendan organizira manifestaciju "2cv Three Rivers Raid".

Tijekom tri dana susreta, od 16. – 18. rujna, sudionici će se vožnjom Spačecima upoznati s posebnostima Sisačko-moslavačke županije prolazeći međurječja tri rijeke, Kupe, Save i Une, te obilaskom Parka prirode Lonjsko polje.

Program:

1. dan petak 16.09.2016.
START: okupljanje sudionika ispred Utvrde Stari Grad Sisak od 15 sati. Polazak od 16.30 h CILJ: selo Mužilovčica Lovački dom – predviđeni dolazak oko 18:30 h Prvi dan će se u grupnim vožnjama (5-6 vozila u grupi) proći tok rijeke Save od Starog grada u Sisku do Parka prirode Lonjsko Polje i upoznati s tradicijskom gradnjom,običajima života uz rijeku te životinjskim i biljnim svijetom. Noćenje će biti na prostoru Lovačkog doma 'Kratečko' u selu Mužilovčica.

2. dan, subota, 17.09.2016.
START: od 9:30 h, selo Mužilovčica – prelazak Save skelom – zaustavljanje u Adrenalin parku Sunja

CILJ: Hrvatska Kostajnica (Đenadija) oko 17:30 h Prelazak rijeke Save skelom je vrhunac drugog dana kao i posjeta jedinom adrenalinskom parku (Sunja) na ovom području. Šumskim putevima i makadamima (cca 10 km) sudionici će kroz netaknutu prirodu doći do bisera na Uni, Hrvatske Kostajnice gdje će se u sklopu Starog grada upoznati sa znamenitostima ovog kraja. Noćenje je osigurano u sklopu ugostiteljskog objekta 'Đenadija'.

3. dan, nedjelja, 18.09.2016.
START: od 10 h, Hrvatska Kostajnica – Sisak (otvorenje izložbe u 12 sati) Treći dan je rezerviran za povratak u Sisak i otvorenje foto izložbe "Pogled u svijet ...kroz otvoreni krov Spačeka!" koja će biti postavljena u prostorijama Fotogalerije Siscia Obscura te boravak vozilima na samoj obali rijeke Kupe uz slavni Mali Kaptol. Izložba će za građane Siska biti otvorena do 24. rujna 2016.

Hrvatski 2cv Citroen Klub najavljuje kako su prijavljena 32 Spačeka iz Hrvatske i inozemstva, odnosno oko sedamdesetak sudionika. Ovom manifestacijom Hrvatski 2cv Citroen Klub nastoji promicati posebnosti Sisačko-moslavačke županije, kulturu i solidarnost prometovanja u grupama te djelovanje kluba koji je ujedno i organizator Svjetskog susreta spačeka u Hrvatskoj i povijesti marke Citroen 2019. godine.

Za sve detaljnije informacije kontaktirajte predsjednika kluba Gorana Skrbina – 091 665 3003, 2cv602@gmail.com

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografija: Facebook Croatian 2cv Citroen Club/Hrvatski 2cv Citroen Klub