21. Hrvatski Classic Marathon

Oldtimer klub „Stari kotači“ u nedjelju 29. svibnja organizira međunarodni oldtimer rally naziva "21. Hrvatski Classic Marathon".

Rally se održava sa startom u 10:00 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji i dalje trasom Sv. Nedjelja – Zagreb – Donja Stubica – Zaprešić. Trasa će biti detaljno opisana u putnoj knjizi koju će sudionici dobiti prilikom verifikacije. Verifikacija vozila obaviti će se ranije toga dana na Trgu Ante Starčevića broj 5, u predvorju Poglavarstva grada i to u vremenu od 07:30 do 09:30 sati.

Rally se boduje za Prvenstvo Sjeverne lige u disciplini A07/1 povijesna (oldtimer) vozila. Provoditi će se posebni ispiti točnosti (IT) koji će se voziti prema opisu i skici koji su sastavni dio putne knjige (itinerera). U vožnji vozači moraju pokazati svoju vještinu vožnje. Na Rallyu mogu sudjelovati samo tehnički ispravna i registrirana vozila proizvedena do 31. prosinca 1986.godine, a vozila proizvedena nakon toga datuma mogu sudjelovati uz dopuštenje organizatora te sudjeluju van kategorija. Startnina iznosi 200,00 kn za vozače i 160,00 kn za suvozače. U navedene iznose uključena je startnina, startna tablica, prehrana tijekom susreta, nagrade i zahvalnica.

Satnica:
10:00 – Sv. Nedelja, Trg Ante Starčevića
11:00 – Zagreb, muzej Mimara
15:00 – Donja Stubica
17:30 – Zaprešić, Konjički klub Trajbar team

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografija: www.starikotaci.hr