18. meĐunarodni oldtimer auto rally - OTK Rijeka

U organizaciji Oldtimer kluba Rijeka 3. i 4. svibnja održana je izložba te rally natjecanje oldtimera uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza koji se boduju za Prvenstvo HrOS-a.

Prije starta 18. oldtimer rallyja Rijeka - Poljice na Krku, vlasnici atraktivnih povijesnih vozila, pristiglih iz cijele Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke, izložili su svoje vremešne ljubimce na riječkom Korzu.

Među pedesetak oldtimera kao najstarije vozilo istaknuo se Dodge iz 1924. u vlasništvu Drage i Renate Kukuric iz Nove Gorice. Dodge posjeduju deset godina, a osim njega u kolekciji povijesnih limenih ljubimaca imaju Mercedes iz 1940., Spyder 850, Puch motocikl te Fiće i Jeepove.

Pažnju je plijenio i crni Mercedes 190 diesel iz 1965. godine, u vlasništvu Cire Filipovica iz Senja, koji je pune dvije godine radio na restauraciji ovog ljepotana. Gospodin Filipić nekada je vozio moto utrke, a danas sudjeluje u oldtimer utrkama. U njegovoj kolekciji su još i Puch iz 1934. te Matchless iz 1939. godine.

Na Korzu se moglo vidjeti i vojna vozila iz II. Svjetskog rata, stare Fiate, Renaulte, BMW, NSU i drugih vozila.

Nakon starta s Korza oldtimeri su krenuli u rally avanturu kroz Bakar, Kraljevicu, Malinsku, Krk, Vrh i Poljice.

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer klub Rijeka, Gianni V

.