14. susret OTK Classic 99

Novogradiški Oldtimer klub Classic 99 organizirao je 14. po redu međunarodni oldtimer susret. Tradicionalno okupljanje sudionika vlasnika starodobnih vozila održalo se u prostorima Hrvatskog auto kluba, nakon čega su svoje limene ljubimce izložili na gradskom trgu. Izloženi motocikli i automobili plijenili su pažnju brojnih posjetitelja, ali i slučajnih prolaznika.

Susret je okupio više od sedamdeset uglancanih limenih ljepotana iz Hrvatske, Austrije te Bosne i Hercegovine. Uz brojna i rijetka vozila najveću pažnju privukla su ona najstarija: automobili Pontiac iz 1930., Packard iz 1937., motocikli Zundapp 600 iz 1936. i orginalni njemački motocikl iz 2. svjetskog rata Zundapp 750 s bočnom prikolicom.

Izloženi Pontiac, popularno zvani doctors car, u vlasništvu je dr. Ivana Bagarica iz Nove Gradiške, najstariji je primjerak oldtimera na našem području, ujedno i jedini takav primjerak Pontiaca u ovom dijelu Europe, usto u voznom stanju i registriran! S glavnog gradskog trga kolona odtimer vozila krenula je trasom dugom 50 kilometara - Rešetari, Adžamovći, Staro Petrovo Selo, Štivica, Orubica.

Na svom putu posjetili su Tvornicu alata Nova Gradiška te Kušaonicu domaćeg piva Bošnjak. Susret je završio u novogradiškom hotelu Kralj Tomislav svečanom večerom i podjelom prigodnih poklona sudionicima susreta.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer klub Classic 99