14. Susret starodobnih vojnih vozila

Karlovački počasni vod ZNG-91 može se pohvaliti još jednim uspješno završenim, 14. po redu Susretom starodobnih vojnih vozila.

Suret se održao zadnju subutu u svibnju, a povodom Dana OSRH i Dana branitelja. Na susretu se okupilo 145 sudionika s ukupno 32 vojna vozila: 23 vozila i 9 motocikala. Tijekom putovanja putovanja povijesnim cestama "Karolinom" od Karlovca do Ogulina i "Jozefinom" od Josipdola do Karlovca sudionici su posjetili 5 općina i 3 grada te vojne pozicije gdje je boravila vojska tijekom Domovinskog rata.

Najstarije vozilo na susretu bio je Jeep Ford GPW iz 1943. vlasnika Roberta Grubišića (OTK "Rijeka"). Najkompletnije vozilo bio je Jeep Ford GPW iz 1943. godine u vlasništu Vladimira Weitzera, također člana OTK "Rijeka". Najstariji motocikl imao je Damir Tomašić (OTMK "Karlovac") i to "Motoguzzi 500 – Falkone". Najstariji sudionik susreta bio je Želimir Krističevi (OTK "Zagreb")., rođen 15. prosinca 1942. godine, dok je najmlađa sudionica bila Anika Alić, rođena 07. svibnja 2008. Kao najvjerniji sudionici istaknuli su se Ivan Skender (OTK "Zlatni kotač") vlasnik Jeepa CJ3A i Ivan Kosturić (PP "KPV ZNG-91.") s TAM -om 5000 D koji su do sada bili na svim susretima.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Karlovački počasni vod ZNG-91