14. KarlovaČki Moto Rally

Memorijal Zlatka Frketića, 14. po redu karlovački oldtimer rally, održan je povodom rođendana Grada Karlovca, a u organizaciji Oldtimer moto kluba Karlovac u sklopu Oldtimer prvenstva Hrvatske.

Rally se sastojao od dva ispita spretnosti koji su voženi u Karlovcu, i vožnje u grupi na ruti dužine 35,5 km, od Karlovaca, preko Duge Rese do kupališta na Korani u Malićima, gdje je bio cilj. Među 30 sudionika rallyja iz pet različitih klubova Karlovčani i njihovi gosti mogli su vidjeti prekrasne motocikle, od najstarijih iz tridesetih, do onih malo mlađih iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Veliku pozornost promatrača i sudionika izazvale su atraktivne vožnje na ispitima spretnosti. Sve se završilo dodjelom nagrada najuspješnijim natjecateljima, a najviše uspjeha imali su domaćini iz OTMK Karlovac.

Dodijeljene su i prigodne nagrade. Ivica Filipović dobio je priznanje za najstariji motocikl - Puch 250 S4 iz 1934. godine, a njemu je pripala i titula najstarijeg vozača. Priznanje za najljepše uređen motocikl zaslužila je jedina natjecateljica na rallyju, Anita Laić, odnosno njezina Gilera 150 iz 1956. godine.

Oldtimer moto klub Karlovac dobio je nagradu kao klub s najviše sudionika. Cilj 14. karlovačkog oldtimer rallyja Memorijal Zlatka Frketića bio je okupiti što više, ako ne i sve vlasnike i ljubitelje starih motocikala te prezentirati važnost očuvanja oldtimera kako bi se poviješću motociklizma zainteresirale i mlađe generacije.

Dudući da je rally ujedno i dio Oldtimer prvenstva Hrvatske, sakupljeni bodovi pribrajaju se ukupnom skoru sudionika u tom godišnjem natjecanju.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer moto klub Karlovac