Održan 12. Međunarodni oldtimer rally OTK Kurbla

Prvu subotu mjeseca rujna Oldtimer klub Kurbla iz Garešnice organizirao je svoj 12. po redu oldtimer susret starodobnih vozila. Sve je započelo već u petak dočekom gostiju koji su došli iz udaljenijih krajeva Hrvatske te Slovenije i Bosne i Hercegovine. Subotnje okupljanje održalo se na garešničkoj tržnici, a zatim su se oldtimeri preselili u centar Garešnice gdje je upriličena izložba koju su činili 61 automoibil, 31 motor iz 19 oldtimer klubova.

Nakon izložbe kolona starih ljepotana zaputila se prema Daruvaru, a prva stanica za odmor i okrepu bila je u Uljaniku u kojem je mjesni odbor pripremio toplu dobrodošlicu oldtimerašima i izabrao najljepše oldtimer vozilo - Ford minibus iz 1948. godine. Sljedeća stanica na putu za Daruvar bila je Vinarija Kovačević gdje je u prekrasnom ambijentu poslužen ručak.

Nakon odmora, nastavio se put prema Daruvaru, gdje je srdačan doček upriličio daruvarski gradonačelnik Dalibor Rohlik, a Daruvarska pivovara je počastila okupljene svojim pivom. Iz Daruvara se krenulo nazad za Garešnicu gdje je održana završnica susreta uz večeru i podjelu nagrada i priznanja.

Najstariji automobil bio je Wilus Jeep iz 1942. godine vlasnika Želimira Krističevića (OTK Zagreb), dok je najstariji motor bio Zundap iz 1936. godine čiji je vlasnik Ivan Pločkinjić (OTK Požega). Najatraktivnijim vozilom proglašen je već spomenuti Ford minibus iz 1948. OTK vlasnika Ivana Bagarića (OTK Classic 99 Nova Gradiška). Najuređenije vozilo bio je Renult 4 iz 1966. OTK u vlasništvu Silvija Šavorića (USV Bjelovar). Najvozačicom proglašena je Bernarda Perčić koja je vozila motor Saroleu iz 1949. godine (OTK Međimurje), a ona je ujedno bila i jedina žena koja je vozila motor. Najstariji vozač bio je Viktor Sakač koji je sa svoje 83 godine cijeli susret odvezao na svom BMW- u 125. Najudaljeniji put prevalili su članovi OTK Imotskog, a najbrojniji su bili članovi OTK Međimurje. Nagradu za najvećeg pehistu dobio je Zdenko Horina jer mu je njegov Chrysler iz 1972. godine cijelim putem odbijao poslušnost i gasio se.

Tekst: Natalija Borjan dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer klub Kurbla