10. susret OTK Kurbla

Na jubilarnom 10. promotivnom susretu u organizaciji Oldtimer kluba Kurbla iz Garešnice okupilo se 80 starodobnih vozila, 53 automobila i 27 motocikala. Uz članove kluba domaćina na susretu su sudjelovali i članovi iz još četrnaest hrvatskih oldtimer klubova te Međunarodnog oldtimer kluba Subotica iz Srbije, što je susretu dalo internacionalni karakter.

Promotivnom vožnjom stari ljepotani zatvorili su krug Garešnica – Hercegovac – Veliki Grđevac – Grubišno Polje – Garešica. Kolona se zaustavila u Spomen centru Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. Tu se mogao vidjeti legendarni Vlak u snijegu te mlin iz kultnog dječjeg filma Družba Pere Kvržice. Po povratku u Garešnicu podijeljene su zahvalnice i nagrade sudionicima susreta.

Najstariji automobil na susretu bio je Jeep Willis iz 1942. godine u vlasništvu Želimira Krističevića, a najstariji motocikl DKW RT 350 iz 1934. vlasnika Branka Krajačića (OTK Međimurje, Čakovec). Najuređenijim automobilom proglašen je Opel Olympia cabrio iz 1954. godine u vlasništvu Krešimira Kneževića (OTK Classic 99, Nova Gradiška). Nagradu za najorginalniji motocikl dobio je Srećko Grdović za svoj BMW 650 iz 1979. (OTK Sv. Krševan, Zadar), a za najorginalniji automobil Teufi k Isaković za njegov Opel Rekord Olympia P2 iz 1960. (Međunarodni oldtimer klub Subotica).

Podijeljeno je i nekoliko specijalnih nagrada: nagrada za jedinu ženu vozačicu motocikla pripala je Bernardi Perčić (OTK Međimurje, Čakovec) koja je vozila Kondor A350 iz 1973. godine i nagradu za najstarijeg vozača koju je dobio Viktor Sakač rođen 1933., također motociklist. Posebne nagrade dodijelili su Turistička zajednica grada Garešnice i načelnik općine, Marijan Dautanac, nagradivši najljepša vozila po svom izboru. Nagrađeni su Wolksvagen Karmann Ghia iz 1972. godine vlasnika Borisa Rešetara (OTK Stari Kotači) te Volvo PV444 iz 1952., vlasnika Branislava Pazmana (OTK Samobor).

Tekst: Josip Radić dipl.oec.
Fotografije: Oldtimer klub Kurbla